50-talet

50-talet”Första proffsjobbet som musiker och sångare kom 1952 för amerikanska soldaterna nere i Sydtyskland med ett band som hette ”Totty Wallen och hans vilda vikingar”. Sedan blev det Sigge Wassberg orkester på Arena i Malmö.
Fortsatte till Helsingborg och Gösta Tönnes orkester på Aveny. Samtidigt försökte jag i Malmö bli något normalt, som t.e.x:

Springpojke på Sydsvenska Dagbladet.
Plåtslagare på Jönssons Rör. 2 dgr.
Försäkringsman på Skandia.
Dekoratörselev på EPA.
Slipsförsäljare på Ohlsson Herrekipering.
Inspelningschef på grammofonbolaget Oktav.
Journalist på Skånska Dagbladet.

Mellan dessa olika aktiviteter arbetade jag som proffsmusiker med bl.a. Arne Domnerus och Ernie Englunds orkestrar på bl.a. Nalen, Chinavarieten och Folkparkerna. 1957 stod jag i valet mellan journalist- eller musikerjobbet. Det blev musiken. Hade eget dansband fram till 1963.”

Comments

 1. Agneta Ramberg says:

  Min far Ingmar Ramberg gick tidigt bort 1967, endast 41 år; jag var då 10 år.
  Han var en mycket kreativ person;egen företagare samt hade orkestern ”Tony´s” på 50-talet där även min farbror Göte Ramberg spelade trummor och min far satt vid pianot. Han komponerade mycket musik varav ”Vilken afton” blev utgiven på skiva.Undrar om inte Östen var chef på detta skivbolag då!? Östen sjöng i alla fall till min fars orkester på Folkets hus i Landskrona på 50-talet har min mor berättat för mig.
  Underbart att se detta minnesarkiv!

  Med värme
  Agneta Ramberg

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.