Skorna pekar mot 12th Street Club Friisgatan

östens skor

Östens skor pekar mot den nedlagda Jazzklubben 12th Street Club Friisgatan i Malmö, som Östen var med och startade i slutet på 40-talet. Han var en mångsysslande jazzmusiker, bandledare och sångare. Han spelade saxofon och klarinett och var springpåg på Sydsvenska Dagbladet Snällposten på Östergatan, innan han tillsammans med bl.a. Kai Borgstrand startade just jazzklubben 12th Street Club i Malmö ”under takåsarna på Friisgatan” som han själv berättat.

Way To Go, är ett minnesmärke över Malmöartister på Davidhallsbron i Malmö. Skapat 2014 av konstnären Åsa Maria Bengtsson. Nitton Malmöartister från olika tidsepoker, med varierande sceniska yrken hedras med ett minnesmärke på Davidhallsbron i Malmö. På grund av den stora bredden i urvalet av artister och deras olika personligheter valde Åsa Maria att utforma minnesmärket både på ett humoristiskt, lustfyllt sätt och samtidigt med ett kontemplativt, magiskt uttryck.

 

Skor gjutna i brons.
Varje artist har fått sina egna skor, utvalda med tanke på artistens verksamhet och personlighet. Skorna kommer att stå i olika poser och vara riktade åt olika håll. Varje par skor pekar mot en plats som varit betydelsefull för artisten eller där hon/han har haft sin höjdpunkt i karriären. Det är så vi vill minnas dem.

Läs mer
ostens-skor1

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.