Skivinspelningen av “Som en dröm”

Jag kom över några unika bilder som varit i musikern och arrangören Marcus Österdahls ägo. De är ifrån skivinspelningen av Melodifestivalvinnarlåten “Som en dröm”, som spelades in med full stråkorkester 1967 i Metronome Studio i Köpenhamn.

 

Här går Marcus och Östen igenom sånginspelningen. Ett arbete som säkert var väldigt noggrant, att döma av slutresultatet. Producenten Curt Peterson medverkar också på bilden.

 

 

Östen sitter uppe till vänster i kontrollrummet och övervakar inspelningen av orkestern under ledning av Marcus Österdahl.

 

 


Rökpaus!

 

 

 

 

 

 

Kritiska öron konstaterade till slut att det var en alldeles förträffligt bra inspelning.

Comments

 1. “Som En Dröm” är en fantastisk bra med sin eufori blandad med vemod! Har alltid velat sjunga den, och tog chansen häromdan när jag kunde framföra den under Köpenhamns Pridefestivals “alternativmelodifestival” kallad “Pride MGP”. Jag sjöng låten på Rådhuspladsen inför cirka 2000 besökare och hamnade på delad femteplats. Det finns en studioversion av låten skapad med nederländska Almar David, men framtiden får utvisa om eventuell utgivning.
  Om någon vill ge ut min version på skiva på något sätt så mejla mej gärna 🙂

  Här kan mitt framträdande beskådas: http://www.youtube.com/watch?v=4L2FTFSW6Eg

 2. Tommy Almstedt says:

  I mitt jobb som B-ljuds tekniker på Europa Films skivstudio 1964-1969 var jag med på ett otal skivinspelningar där Curt Peterson var producent för Östen – Lill-Babs – Berghagen m fl. Förutom att Curre var en duktig producent så hade han inställningen att alla skulle må bra, han beställde alltid kaffe och smörgåsar till alla medarbetare i kontrollrummet,bara en sån sak. Han gjorde i stort sett alltid utmärkta produktioner och var väldigt noga med musikbakgrunderna-körpåläggen-stråk-brass påläggen mm och han jobbade sen åtskilliga timmar med sångpåläggen. Det var en fröjd att lyssna på hans produktioner.

 3. Frans Berkers says:

  Curt “Curre” Peterson har också producerad Siw Malmkvist med stor succes, jag tänka på låten som “Lyssna till min melodi och “Frihetssång”, “På en gammal bänk” och “Ett rött äpple”. Underbara låtarna!!!

 4. ÖSTEN! Du är och förblir till evig tid den där killen med den underbara RÖSTEN.

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.