Östen minns i Juni


DRAMA VID SCENKANTEN

I juni 2004 minns jag en dag i början på 70-talet då jag var ute i folkparkerna tillsammans med en viss Cornelis Vreeswijk och vi hamnade i en mellansvensk stad i början på vår turné.

Ett av våra nummer var en belgisk-holländsk visa som Ces hade översatt till svenska. “Första vackra dan i maj”. Den låg mitt i vår show. Det var en föreställning där folk inte satt utan stod längst fram vid scenen. Det var mycket folk och Ces hade som vanligt gitarren på magen så där stod vi bägge längst fram på scenen ganska nära varandra. “Första vackra dan i maj, grabben din och du kutar runt i skogen och för en gång skull så slipper ni ha sällskap med din fru” o.s.v.

Komna mitt in i sången märker jag att en tämligen berusad yngre herre håller på att knyta ihop Ces och mina skosnöre. Ces märker ingenting han bara sjunger och är glad medan jag inser vad som kan hända. Men först och främst blir jag förbannad. Så jag lägger min mikrofonsladd om halsen på grabben och drar åt alltmedan Ces och jag fortfarande sjunger och är glada. Vi börjar närma oss slut av sången och jag glömmer av att jag har en kille dinglande i min mikrofonsladd. DÅ råkar Ces titta ner och ser vad som håller på att hända. Så i slutet av sången viskar han så det hörs över hela parken
“SLÄPP HONOM FÖR FAN DU HÅLLER PÅ ATT DÖDA HONOM”.

Precis då tar sången slut. Vi får en applåd och skall backa ett par steg. Det var ju bara det att vi fortfarande var sammanbundna med två skosnören. Jag lyckades behålla balansen medan Ces drattar på aschlett med gitarr, mikrofon och hela baletten. Dan efter stod det i den lokala tidningen
“Cornelis Vreeswijk berusad i parken, föll omkull på scenen”

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.