Östen minns i Februari


ELEFANTEN

Vid ett av mina första större framträdande i Danmark skulle jag göra en eftermiddags-konsert på Tivoli i Köpenhamn. Det var jag och ett 16-mannaband från Sverige. ”Planen” var full av folk, mycket svenskar som hade tagit sig över så vi såg fram mot en fin eftermiddagskonsert. Strax innan vi skulle göra entre fick vi veta att det var mer än vi som skulle framträda. Nämligen elefanten ”Tanja”. Tror jag den hette.

Via en specialinstallerad hiss fördes Tanja in, fick stora applåder och genomförde ett program dansade och jonglerade med bollar. Stora applåder alltmedan vi väntade på vår entre. Tanja ner i hissen och min orkester in på scenen medan jag gjorde mig klar för entre. Introduktionen kom, jag annonserades i anläggningen och jag rusar glad in på scenen.

Förutom 3 fulla svenskar på bänken längst fram vid scenen var det…..TOMT.
Publiken hade kommit för elefanthelvetets skull och visste förmodligen inte ens om att en svensk sångare skulle göra en show. Sen gick det bätttre.., med åren.

Hur det gick för Tanja vet jag däremot inte.

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.