Östen minns i Augusti


MIN FÖRSTA SPELNING

Det måste ha varit 1948. Jag var i varje fall så ung att jag fick ha specialtillstånd av Svenska Musikerförbundet för att överhuvudtaget få stå på en scen mot betalning. 10 spänn. Om jag minns rätt så var det Göhle på trummor, Cerwin piano och Nilsson på bas plus en dragsspelare som jag tyvärr glömt namet på. Men han va bra.

Det var en sommarfest på ett koloniområde utanför Bulltofta Flygplats i Malmö. Jag kunde tre låtar på klarinett plus att jag sjöng ”Tangokavaljeren. Dessa 4 nummer körde vi i ett par timmar. Vi försökte med att variera tempo och stil så gott det gick. Ingen spelning som gick till musikhistorien. Däremot det som hände efteråt. Snett framför estraden hade hela tiden stått en ung tjej i min egen ålder, d.v.s.14 år. När vi packade ihop stod hon kvar. Vi slängde väl några ord till varandra. Hon va danska. Hette Rosita och hade ett oerhört långt och vackert rött hår.

Sen slog vi följde från dansbanan. Halvvägs hem till Möllevångstorget skall vi passera ett djupt och brett dike och av någon anledning tycker Rosita att vi skall vila oss en liten stund. Jag upptäcker då att hon har en för sin ålder väldigt välutvecklad byst. Väldigt. Vilket narturligtvis väcker vissa förhoppningar hos mig. Rosita ser nog ganska väl var mina blickar hela tiden fastnar och säger plötsligt:

– Vill du se mina bröst
– Ja

Detta var de första bröst jag sett på riktigt efter morsans. Min första spelning och mina första bröst.

Comments

  1. Ärligt och härligt! =)

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.