Östen minns i April


VEM MINNS INTE “APRIL IN PARIS”

Skulle göra en TV inspelning på Tivoli i Stockholm med bl.a. Bengt Hallberg som arrangör. Vi skulle göra ett program om Georg Gerschwin. Strax innan lunchen passerade Berndt Egerbladh och jag frågade honom:

– Vad gör Du här
– Jo jag skall bara göra ett kort intervjuinslag medan ni har lunchpaus.
– Jaha, sa jag och tänkte inne mer på det.

Lunchen kom, vi gick och vi kom tillbaks och fortsatte repetitionen. Jag sjöng någonting ur Porgy and Bess och när sångnumret var slut upptäckte jag en liten grupp människor som satt nere i en så gott som mörk och tom salong. Dom va väl en fem sex stycken och bland dom satt en mörkhyad äldre man och vinkade åt mig med sin käpp. Jag gick lite närmare scenkanten för att se vem det var då, han lite lågmält men fullt hörbart säger…, på engelska: ”tack för sången”. Då ser jag att mannen i frågan är…, COUNT BASIE!
Jag måste ha sett ut som en fiollåda om nu Count Basie visste hur en sån såg ut.
Innan jag hann fixa till ansiktet säger han:

– HUR HAR DU DET MED HÄSTARNA ???

Två fiollådor!!!!!!!
Hur fan kunde Count Basie veta att jag hade hästar. Jag menar om Jesus hade står där och sagt ”Östen har du det med fisken” eller något liknande då hade jag förmodligen sett ut som en basfiol-låda. Men just då kommer jag ihåg att Count var intresserad av galopp-hästar. Jag tror t.o.m. att han ägde nån halva tillsammans med något av sina musiker varpå jag inom loppet av tre sekunder svarade

– JO TACK HUR ÄR DET SJÄLV ???

Jag tyckte mig se ett mindre pianolock garva framför mig. Eferåt fick jag förklaringen. Någon i Basies sällskap kom från hans svenska grammofonbolag och dom nämnde att jag också höll på med hästar.
Men han ville naturligtvis göra något roligt av situationen och det gjorde han. Som den musikant han va
…han satt ju ändå bara där och väntade på taxin som Bendt Egerbladh hade beställt efter deras intervju i vår lunchpaus. Jag fick lite beröm och både han och jag fick vars ett garv.

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.