Ett sista farväl

Fredagen den 26:e Maj kl 17.40 2006, så sänktes den vackra mossgröna urnan med askan från Östen ner i havet, i Öresund utanför Råå. Vi anhöriga befann oss på en plats inramad av jordplätter som betytt mycket för honom. Ven, Glumslöv, Helsingborg och Danmark naturligtvis. Solen tittade fram mellan molnen och strax efteråt flög en mås upp längs sidan av båten och låg kvar i vinden en stund. Rundade sedan fören, och landade mjukt i vattnet i närheten där urnan sjönk.

Latitud 55° 58,983 Longitud 12° 42,807.

osten-i-havet1

osten-i-havet2


Två veckor tidigare, under en vacker solig vårvinterdag
 tog släktingar och vänner farväl av Östen i Sancta Maria kyrkan i Helsingborg. Klockan 11.00, Lördagen den 11 februari 2006. Solstrålar letade sig in genom kyrkfönstren och skänkte hopp inför framtiden. Tack till er som mötte upp och er andra som på olika sätt visat medkänsla och engagemang, samt er som genom livet har skänkt honom stunder av lycka. / Familjen

 

osten-b

Artikel om begravningen i Helsingborgs Dagblad

Kommentarer

  1. Carola Wallin säger:

    En underbar, stark röst, en sångare som verkligen kunde sjunga, jag gillade Östens mera vemodigare låtar, med min finländska bakgrund, och har sedan 67 EP:n där bl.a. ”Som en dröm” ingår. Den EPn blir ju 50 år i nästa år. Den har ett nostalgiskt pris skulle jag tro. En riktig artist, vemodigt när en sådan lämnar oss ”för tidigt”, men man kan njuta och glädjas med Östen i hans låtar.

  2. Jane Rasmussen säger:

    Jag har hört en sang med Östen som handlade om andra verdkeigs slut. Han sitter i Skanör Og tigger på Danmark hvor lysene tändes for förste gång i 5 år.
    Er der nogen som kender den ??

Lämna en kommentar

*