Diskografi – 50-talet

 

Sweet Lorraine Inspelad på Stöltens i Malmö, 28 Maj 1951.

Du står vid min sida
Du var min

Ecco 001-A003-A
78-varvs-skiva med Staffan Åkerbergs orkester
Inspelad i Sveriges Radios studio på Djäknegatan i Malmö 1954 i augusti av ett lokalt bolag i Malmö ägts av bl.a. Henrik Zethraeuz. Bolaget spelade bara in två skivor. Den andre med Solveig Winberg. Det lustiga är att 50 år senare återkommer Staffan Åkerberg, den andre…på min nya CD ”Piraten, Bombi Bitt och jag”

Basin street blues. Med sång
Walking feet
. Med orkester.
Philips AA-50061-1H, AA-50061-2H
78-varvs-skiva med Arne Domnerus Nalenband, inspelad på sensommaren 1954 på Nalen där jag sjöng och spelade barytonsax, tills jag och Dompan fick nog och jag ville hem till mor.Trumpetsolist i god Satchmo-stil är Bengt Arne Wallin. Bland övriga medverkande finns Åke Persson trombone, Gunnar Svensson piano, Roffe Blomman tenorsax, Egil Johansen trummor och Niels Foss bas.

 

 

 

 

Mambo Italiano Med sång.
Den ena röd, den andra vit Ernie Englunds orkester
Metronome 45-376, Metronome J 376
78-varvs-skiva, inspelad April 1955.
Började min sejour i Ernie Englunds band inför sommarturnen 1955, med att spela in ovanstående. Ernie fick en “hit” och jag hänger med på baksidan. Jag fick 75 spänn. Men vi hade en rolig sommar. Förutom Ernie på trumpet Bjarne Nerem tenor, jag baryton, Leif Asp piano, Niels Foss bas och Claes Hanning trummor.

 

 

 

 

Nicolo Nicolo Nicolino
Pepita Morena

Oktav OV 102
78-varvs-skiva inspelad 1956 med Staffan Åkerbergs orkester
Nu börjar en period där jag sjunger på Oktav, ett Malmöbolag, där jag dessutom är inspelningschef.
Det var en danskt bolag från början som av skattetekniska skäl skulle vara ett förlust-bolag så vi (jag) gjorde många skivor som gick åt skogen. Bl.a. ovanstående.

 

 

 

 

Marianne
Banana boat song

Oktav OV 121
78-varvs-skiva inspelad 1957 i Maj med Gösta Theselius orkester.
Calypson gör entre och ett tag kallas man Skånes Harry Belafonte.

Du står vid min sida
Du var min

Gösta Theselius orkester.
Oktav OV 117, sid 1 även på Sonora
6362 009, 7210 009
1957 Maj
Återutgivning av min första platta på ny etikett.

Muntacher
Tingel tangel i natt
En glad calypso om våren
Sköt dig själv

EP OKEP 147
1958 Jan.
Nu kommer den första EP-skivan.Förutom Olle Adolpsons “En glad Calypso om våren” så är dom andra 3 av Ulf Peder Olrog. Specialskrivna till den här plattan.I en härligt glad calypso-orkester hör vi bl.a. Dompan.

Gå hand i hand
Det blåser upp i Portugal

Staffan Åkerbergs orkester
78vars-skiva
Oktav OK 112
1958
Ännu ett försök att gå med förlust av skattetekniska skäl. Det lyckades. Inspelning I Kildevaldskirken i Köpenhamn. Med 4 tromboner och ett fruktansvärt Eko. Skulle platsa på “Östens Värsta”!

En gosse och en flicka
Par om par

Östen Warnerbring och Ellen Böback
Staffan Åkerbegs orkester
78varsv-skiva
Oktav OK 114
1958
Inspelad vid samma tillfälle Ellen från Norge var, och är, en strälande jazzsångerska som så småningom gifte sig med Egil Johansen och frambringade bl.a. Jan J

Chicago
Jag går åt mitt håll
Jazz-Bacillen
På vårat fik

Leif Kronlunds orkester
Decca SCE 7154.
1959
Jag gjorde även en specialversion av Jazz-Bacillen på skånska med samma bakgrund. Denna skiva måste vara i det närmaste omöjlig att få tag på.

Sunny side up/ Miss Anna-Bell Lee
Charles Redlands orkester
Barben BLP 1003
1959 Dec.
Medverkade med dessa två spår på min första LP tillsammans med två andra artister – Ingert Hoffman och Gösta Jonsson. LP:n hette “Bal Tabarin. En danskväll med melodier från 30-talet.

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.