50 år på skiva

Jag började som stenkaka gled via Singel-EP till LP för att 50 år senare ligga i snygg CD-låda. I början fanns inte ens eko eller rymdklang. Man ledde en högtalare ner i potatiskällaren där det fanns en mikrofon som sedan skickade upp ett eko till studion, varefter inspelningen startade. När potatis skulle hämtas hade vi en paus. 2003 spelar jag in på en vind i en äldre villa söder om Hörby. En villa med potatiskällare. Där dock potatisen fick vila i fred. Jag tillhör den sista generationen artister som fick vara med om HELA grammofonutvecklingen.

Tack alla stora och små bolag som har varit med på resan. ECCO – PHILIPS – METRONOME – OKTAV – DECCA – HUSBONDENS RÖST – JOKER – KARUSELL – PHONOGRAM – FRITUNA – AMALTHEA – GAZELL

Några sålde bra, några gick ihop och de flesta gick inte alls. Men dom finns där. Ligger på en vind eller i en potatiskällare eller kanske.., t.o.m. spelas en eller annan gång. Kanske får ett nytt liv via “Golden Hits” eller med hjälp av Piraten. Bombi Bitt och jag som den senaste heter i snygg CD-låda.

Må väl alla, önskar ÖSTEN.”

Comments

 1. Hej. Så fin hemsidan har blivit. Mycket intressant att titta och lyssna på.
  Jag önskar att fler av Östens inspelningar blir återutgivna på CD i
  framtiden. Han har gjort så mycket bra som inte finns tillgängligt i
  handeln längre.

  Mvh
  //Kaj

 2. Tack Kaj! 🙂

  Ja det är i synnerhet svårt att hitta bra överförda inspelningar från gamla vinylplattor. Jag vet att det finns samlare som säkert har dessa i bra skick, och ni får gärna höra av er om läser detta, och om ni har möjlighet att överföra dom till digitalt format.

  Mvh/ Jonas

Lämna en kommentar

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.